Antalya ve çevre illerdeki okullardan, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması'na 137 proje sunuldu.
23 Mart 2009
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEM) tarafından düzenlenen yarışmanın Antalya Bölge Koordinatörü olan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gökçeoğlu, düzenlediği basın toplantısında, TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Yarışması'na 137 proje sunulduğunu, bunlardan 38'inin sergileneceğini söyledi.
Antalya Bölge Koordinatörlüğü aracılığıyla geçen yıl Antalya, Burdur, Denizli, Isparta ve Konya'dan 152 başvuru yapıldığını, bunların 31'inin sergilendiğini, 8'inin de Ankara'daki finallere katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Gökçeoğlu, bu yıl başvuru sayısının geçen yıla oranla daha az olduğunu kaydetti. Gökçeoğlu, özellikle Antalya'nın batı ilçelerinin katılım oranının istenilen seviyeye ulaşmadığını ifade etti.
Türkiye genelinde yarışmaya 2 bin 791 başvuru yapıldığını vurgulayan Gökçeoğlu, 130 projenin bölge finalistleri olarak seçilmesinin planlandığını dile getirdi.
Gökçeoğlu, Antalya'daki 38 projenin 6-10 Nisan tarihleri arasında AÜ'deki Olbia Sergi Salonu'nda sergileneceğini ve Ankara'daki finallere 7 projenin gönderileceğini sözlerine ekledi.
(aa)